Haberler
Redüktör Tipleri ve Özellikleri
Redüktörler genel olarak sahip oldukları dişli tiplerine göre sınıflandırılırlar.
Helisel dişli redüktörler
Sonsuz dişli redüktörler
Konik dişli redüktörler
Planet dişli redüktörler
Bu genel sınıflandırmanın altında gövde yapılarına ve kullanım alanlarına göre isimlendirmelerde yapılmaktadır.
Gövde yapılarına göre;
Ayaklı helisel dişli redüktörler
Flanşlı helisel dişli redüktörler
Paralel milli helisel dişli redüktörler
Yatık tip redüktörler vb.
Kullanım alanlarına göre;
Vinç redüktörleri
Ekstruder redüktörler
Testere redüktörleri
Kovalı elevatör redüktörleri
Karıştırıcı redüktörleri vb.
Yukarıda yaptığımız sınıflandırma genel fikir vermek amacı ile yapılmıştır. Bu sınıflandırmalar içindeki redüktör tiplerini artırmak mümkündür. Kullanım alanlarına göre yapılan sınıflandırmada ki redüktörler kullanılacağı makinenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde özel olarak tasarımı yapılmış redüktörlerdir. Diğer redüktör tipleri genel kullanıma hitap edecek şekilde üretilmektedir.
Genel kullanım için üretimi yapılan bu redüktörler hakkında Yılmaz Redüktör ürün ailesini de göz önüne alarak aşağıdaki şekilde bilgi verebiliriz.
Ayaklı veya Flanşlı Helisel Dişli Redüktörler
Bu redüktörler piyasada bilinirliği en fazla ve kullanım oranı en yüksek olan redüktör gruplarındandır. Tamamen helisel dişlilerden oluşmaktadırlar. Tek bir gövde içerisinde 3 kademeye kadar sunulabilmektedirler. Daha düşük hız talebi olduğunda ekleme helisel dişli kademeleri ile 6 kademeye kadar üretimi yapılmaktadır.
Ayak bağlantısından veya flanş bağlantısından makinaya montaj şekline göre isimlendirilirler. Bu farklılığının dışında her iki redüktörün de dişli ve rulman yapıları tamamen aynıdır. Redüktörler standart olarak dolu çıkış milli olarak üretilmektedirler. Makine ile redüktör milleri arasında bağlantı elastik kaplin veya diğer bağlantı elemanları(kayış-kasnak, zincir dişli vb.) ile yapılabilmektedir.
Sonsuz Dişli Redüktörler
Tek kademe sonsuz vida ve çark dişlisinden oluşur. Dişli yapısından dolayı sürtünme esaslı bir çalışma vardır. Sürtünme kaynaklı ortaya çıkan verimsizliği en aza indirmek için sonsuz vida çelikten, çark dişli bronz malzemeden yapılmaktadır.
Sonsuz dişli redüktörlerde tek kademede yüksek çevrim oranı elde edilebilmektedir. Daha düşük devir talepleri olduğunda helisel ekleme gövde ile elde edilebilmektedir.
Diğer redüktör gruplarına göre daha uygun fiyat aralığına sahip olmaları ve kompakt gövde yapıları sebebi ile düşük tork ihtiyacının olduğu makinelerde tercih edilmektedir. Çark dişli bronz malzemeden yapıldığı için belli bir büyüklükten sonra maliyetler artar ve diğer redüktör gruplarına göre olan fiyat avantajı ortadan kalkar. Bu yüzden düşük tork aralığında üretimleri yapılır.
Sonsuz redüktörler diğer redüktör tiplerinin sahip olmadıkları otoblokajlılık özeliklerine sahiptirler. Verim değeri %50 nin altında olan sonsuz tip redüktörleri fren ihtiyacının olduğu uygulamalarda (örneğin; eğimli konveyör) frensiz olarak kullanmak mümkündür.
Konik – Helisel Dişli Redüktörler
Tek kademsi konik dişli çifti(ayna-mahruti) ve diğer dişli kademeleri helisel dişlilerden oluşan redüktör tipidir. Girişle çıkış mili arasında 90° lik açının istendiği uygulamalarda kullanılırlar. Sonsuz dişli redüktörlerinin yeterli olmadığı yüksek tork ihtiyacının olduğu veya enerji sarfiyatının önemli olduğu uygulamalarda verim değerleri yüksek olduğu için sonsuz dişli redüktörler yerine tercih edilirler.
Standart olarak çıkış dolu mili, delik milli, delik milli flanşlı ve mil çıkışlı flanşlı olarak verilebilmektedir. Ayrıca çıkış kamasının yeterli olmadığı uygulamalarda (sık dur-kalk yapan veya darbeli çalışmanın olduğu yerlerde) çıkış mili sıkma bilezikli olarak üretilebilmektedir. Sıkma bilezik uygulaması ile montaj ve demontaj kolaylığı da elde edilir.
Paralel Milli Helisel Dişli Redüktörler
Dar gövde yapısına ve çıkış milinin kovan sahip olması sebebi ile kullanıldığı makinede önemli bir montaj kolaylığı sağlamaktadır. Makine mili ile redüktör mili arasında herhangi bir bağlantı elemanı kullanımına gerek yoktur. Makine mili direk olarak redüktör delik miline geçer. Böylece daha kompakt bir bağlantı elde edilir.
Redüktör gövdesinin mümkün olduğunca dar tutulması amaçlanmıştır. Bu sebeple helisel dişli kademeleri gövde içerisinde aralarında açılar olacak şekilde üst üste yerleştirilmiştir.
Standart çıkış delik milinin dışında istenildiğinde çıkış dolu milli ve flanşlı olarak da verilebilmektedir. Delik milli olarak kullanılacağı zaman redüktör gövdesinin makinaya bağlantısı tork kolu ile yapılması önerilir. Gövde üzerinde standart olarak tork kolu bağlantı deliği mevcuttur. Kauçuk elemanlarla tork kolu bağlantı deliğinden montaj kolaylıkla yapılabilir. Ayrıca K Serisi redüktörlerde olduğu gibi çıkış mili sıkma bilezikli olarak verilebilmektedir.
Yatık Tip Redüktörler
Genel olarak ağır endüstri uygulamalarında tercih edilirler. Yatık isimlendirmesi dişli kademelerinin yatay olarak yan yana olmasından dolayı yapılmaktadır. Ağır tonajlı vinçlerden plastik enjeksiyon makinalarına kadar çok geniş bir kullanım alanı vardır. Taşıdıkları tork değerleri diğer redüktör tipleri ile kıyaslandığında çok yüksektir.
Yukarıda resimlerde görüldüğü gibi tamamen helisel dişlilerden oluşan paralel milli olabileceği gibi(H Serisi) girişte konik kademesinin olduğu giriş ile çıkış mili birbirlerine dik olarak da(B Serisi) verilebilmektedir.
Altıgen bir gövde yapısına sahip olmasından dolayı altı yüzeyden de bağlantı imkanı verir. Montaj pozisyonuna göre ilave yağlama aksesuarları ile temin edilebilirler. Ortam sıcaklığının yüksek olduğu ve sürekli çalışmanın istendiği yerlerde ise ilave soğutma aksesuarları ile birlikte temin etmek mümkündür.
Planet Redüktörler günümüzde birçok uygulama alanında ihtiyaç haline gelen ufak hacimde yüksek tork isteklerini karşılamak amacı ile üretilmiş, modüler yapıda, uydu, güneş ve iç dişlilerden oluşan redüktör tipleridir.
Yılmaz Redüktör P Serisi
Ufak hacimlerde yüksek tork taşıma kabiliyetleri nedeni ile güç yoğunluğu yüksek redüktörlerdir ve bu nedenle kullanıldıkları uygulamaya bağlı olarak ısıl güçlerinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Özellikle mobil uygulamalarda yoğun olarak kullanılan planet redüktörler, vinç, metal şekil verme, inşaat alanlarında da kullanıldığı gibi yenilenebilir enerji sistemlerinden biri olan rüzgar türbinlerinde, kanat hatve ve kule çevirmede yaygın olarak kullanılmaktadır.
Makaleyi Hazırlayan:
Bu makaleyi PDF olarak indirmek için tıklayın>>
Haberler
Desentral Frekans İnvertörleri, Motorlar ve MaxxDrive (Endüstriyel) Redüktörler
NORD DRIVESYSTEMS, yeni desentral (motorüstü) elektronik tahrik ünitelerini, yeni verimli motorlarını ve düz yüzeyli motorunu, UNICASE / Monoblok serisi MaxxDrive (Endüstriyel) Redüktör Üniteleri yeniliklerini müşterileri ile buluşturmaya devam etmektedir.. NORD, değişik vesileler ile, motor, redüktör ve elektronik tahrik ekipmanlarını, entegre ve kapsamlı mekatronik çözümler sunma kabiliyetini bir kez daha gösterebilme imkanına sahip olmuştur.
Uzun mesafeli yatay nakil taşıma gibi, bir çok basit tahrik görevleri için yeni bir çözüm olan desentralize SK180E frekans invertörü, temel fonksiyonlara odaklanılarak tasarlanmıştır. Bu invertörde, konumlama fonksiyonu, enkoder geri beslemesi, kapsamlı güvenlik fonksiyonları ve frenleme dirençleri gibi muhakkak suretle gerekli olmayan özelliklerden feragat edilmiştir. Sağlam, uzun ömürlü tasarım sayesinde tipik bir NORD değişken frekanslı tahrik ünitesi özelliği olan % 200 aşırı yük rezervi de sağlanmaktadır. NORD tarafından sunulan teknoloji; ücretsiz olarak sunulan NORD CON parametre yazılımını kapsayan, tek tip operasyon konseptini takip etmektedir. Bu özellik; örneğin, elektronik olarak devreye giren tahrik ünitelerinden olan, SK135E desentalize soft starterler ve geri dönüş starterleri, hız kontrolü gerektirmeyen, 0.25 ile 7.5 kW değerleri arasındaki motorların temel devreye alma / çalıştırma görevlerinin icrasına imkan sağlar. Bunlarla beraber ana besleme için (akım sınırlama), cihaz için (PTC/Pt) ve makina için (tork sınırlama, aşırı yüklenme) gelişmiş bir güvenlik fonksiyonu sisteme entegre edilmiştir. Bununla beraber, NORD ürün portföyü içerisinde IE4 verimlilik sınıfı motorları ve düz yüzeyli (Smooth-Surface) motorlar bulunmaktadır.
NORD DRIVESYSTEMS MaxxDrive (Endüstriyel) Redüktörleri 25.000 Nm ile 242.000 Nm arasında tork değerlerini sağlayan 8 adet monoblok (UNICASE) gövdeye sahiptir. Her bir redüktör büyüklüğü için tek bir standart gövde mevcuttur ve bu gövde tüm tahvil oranlarını kapsamaktadır. Modüler konsept sayesinde, tahrik çözümü için gerekli olan redüktörün özellikleri, kolayca ve hızlı bir şekilde konfigüre edilebilir. İstek doğrultusunda NORD komple tahrik sistemlerini ( Şase üzerinde motor, hidrolik kaplin, tamburlu fren, redüktör, yardımcı tahrik gibi) hazır montajlı şekilde müşterilerine sunmaktadır. En büyük gövdeli endüstriyel redüktör bile NORD’un monoblok (UNICASE) konsepti dahilinde imal edilmekte; tüm rulman yataları ve sızdırmazlık yüzeyleri tek kademeli yüksek teknolijiye sahip CNC tezgahlarda işlenmektedirlar. Bu bağlamda, çok yüksek torklarda bile yüksek güvenilirlikte ve sızdırmazlık, yük aksiyel ve radyal yük dayanımına sahip rulman, sessiz çalışma, düşük bakım maliyeti ve fevkalade uzun hizmet ömrüne sahip olma gibi avantajlar NORD DRIVESYSTEMS Endüstriyel Redüktörlerince sağlanmaktadır
Bu noktada, NORD Türkiye olarak 2015 yılı içerisinde gerçekleştirmeye başladığımız ve en son olarak, 2016 yılına sayılı günler kala, çözüm ortağı olma noktasında görev ve sorumluluğunu üstlendiğimiz, Türkiye’mizin yeni çimento fabrikalarının konveyör tahrik gruplarında ürünlerimizin kullanılmasından duyduğumuz heyecan ve mutluluğu da paylaşmak isteriz.
Kaynak: NORD – Erhan Zeren
Haberler
WIN EURASIA Automation Fuarı’na Geri Sayım Başladı!
2016 itibariyle tamamen Hannover Fairs Turkey bünyesinde düzenlenmeye başlanan WIN EURASIA Automation, yeni ekibi ve yenilikleriyle 17-20 Mart tarihleri arasında Tüyap’ta endüstriyel teknoloji tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Toplam 10 Holde, Otomasyon Eurasia, Electrotech Eurasia, Hydraulic&Pneumatic EURASIA ve Materials Handling Eurasia olmak üzere 4 ayrı fuarı bir araya getirecek olan WIN EURASIA Automation, kablolardan akışkan gücü teknolojilerine, sürücü teknolojilerinden yazılımlara, robot kollarından insansız forkliftlere bir fabrika için gerekli tüm çözümleri tek çatı altında sunacak.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşecek fuar, Ekonomi Bakanlığı, OAİB (Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri), MAİB (Makina İhracatçıları Birliği), Makina Tanıtım Grubu, ENOSAD (Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği), İSDER (İstif Makinalerı Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği), AKDER (AKışkan Gücü Derneği), ETMD (Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği) ve başta olmak üzere 50’yi aşkın kurum, dernek ve medya kuruluşu tarafından destekleniyor. 25 ülkeden yaklaşık 1556 katılımcıyı ağırlayacak olan WIN EURASIA Automation, geleceğin fabrikalarına yönelik doğru çözümlere ulaşmak isteyen ziyaretçiler için bir kez daha bölgenin lider inovasyon platformu olduğunu kanıtlayacak.
Geleceğin Fabrikalarına Bakış
Endüstri dünyası yeni bir dönemle karşı karşıya. Endüstri 4.0 olarak adlandırılan bu yeni dönem, dijital teknolojik gelişmelerin ışığında “akıllı fabrikaları” endüstrinin merkezine taşıyor. Bu yeni gelişmelerle birlikte, artık üretim sürecindeki makina, bilgisayar, sürücü ve kontrol cihazlarının birbiriyle iletişim kurması; insanlardan neredeyse tamamen bağımsız olarak kendilerini koordine ve optimize edebilmeleri mümkün. Böylece, üretim süresi, maliyeti ve harcanan enerji miktarı düşerken, üretim kalitesi artıyor. Bu yeni endüstriyel döneme doğru hızlı bir dönüşüm yaşanıyor. Ülkelerin ise rekabet güçlerini kaybetmemek adına, altyapı çalışmalarını hızlıca tamamlayarak bu yeni döneme ayak uydurabilmeleri gerekiyor. WIN EURASIA Automation Fuarı, katılımcılarının sergilediği yenilikçi ürün ve çözümlerle, Türkiye’de Endüstri 4.0’ın gelişimine en büyük katkılardan birini sunuyor. 4 ticari fuar, yeni endüstriyel çağın, entegre üretim süreçlerine yönelik olarak en ileri teknolojiye sahip komponent, sürücü, yazılım, robot ve istifleme-taşıma-depoloma çözümlerini bir araya getiriyor.
Türkiye’nin tek Otomasyon fuarı olan Otomasyon Eurasia Fuarı’nda ziyaretçiler, en küçük devrelerin bile birbiriyle iletişim halinde olduğu, küçültülmüş ve inceltilmiş komponentlerle hayvan ve insan hareketleri taklit edilerek geliştirilmiş en ileri teknolojiye sahip robot ve robot kollarını görme fırsatı elde edecekler.
Bir diğer önemli gelişme ise Materials Handling Eurasia fuarında ziyaretçilerle buluşacak. Yüksek hareket esnekliğine sahip; dar koridorlarda bile iyi bir performans sağlayan, insansız istifleme- depolama çözümleri fuarda sergilenecek. Fuar kapsamında gerçeklecek Application Park Area’da ise paletsiz taşımacılığa imkan veren forkliftler canlı çözüm gösterileri ile ziyaretçilerle buluşturulacak. Bunun yanı sıra, 12. salonda yer alan Simulasyon Alanı’nda forklift ve vinç operatörlerini eğitmeye olanak tanıyan eğitim simulatörleri ve hareketli platformlar tanıtılacak.
Endüstri 4.0’ın etkisi, Electrotech Eurasia Fuarı kapsamında da kendini gösterecek. Fuar boyunca sergilenen IP numarasına sahip ve birbiriyle haberleşebilen elektronik komponentler, akıllı ve inceltilmiş emniyet röleleri gibi çeşitli ürünler, güç kaynaklarının ve üretim süreçlerinin daha etkili bir şekilde kontrolüne yönelik ürünleri göz önüne serecek. Hidrolik&Pnömatik Eurasia katılımcıları ise otomasyon teknolojilerindeki gelişmeleri destekleyen yenilikçi akışkan gücü ürünlerini tanıtacaklar.
Sektörün Geleceğine Odaklanan Forumlar
WIN Eurasia Automation, kapsamı altında gerçekleşecek forumlar aracılığıyla sektör içi ve dışı bilgi paylaşımına da olanak sağlıyor. Üstelik bu yıl forumlar, ilgili oldukları salonların içinde oluşturulan özel alanlarda düzenleniyor; böylece ziyaretçilerin fuar alanından uzaklaşmadan doğrudan katılımını mümkün kılarak fuar alanındaki etkileşimi arttırmayı hedefliyor.
5. salonda AKDER desteği ile oluşturulan Hidrolik&Pnomatik Forum Alanı’nda sektördeki güncel konulara odaklanılacak; ayrıca bu alan 19 Mart Cumartesi günü Bosch Rexroth, Festo, Parker, Mert Teknik ve İzmir Hidropar’ın katılımı ile AKDER tarafından gerçekleştirilecek panele ev sahipliği yapacak. 12. salonda İSDER ve İSAG desteği ile oluşturulan Materials Handling Forum Alanı’nda ise iç lojistik alanındaki yenilikler, lojistikte iş sağlığı ve güvenliği gibi önemli konular ele alınacak. Ayrıca, 17-18 Mart günleri İSDER tarafından bir panel gerçekleştirilecek.
Fuar boyunca gerçekleştirilecek bir diğer etkinlik ise ENOSAD desteği ile 1. salonda organize edilen Automation Forum Alanı olacak. 4 gün boyunca sürecek forumlar kapsamında, ELİMKO, WAGO, ENDRESS+HAUSER, TURCK, SMS-TORK, FESTO, MITSUBISHI ELECTRIC, YASKAWA, BOSCH REXROTH, SCHNEIDER ELECTRIC, ABB, STAUBLI, ALTINAY, SICK, SEW-EURODRIVE, LİMA, MCS, GÜNMAK gibi önemli firmaların endüstriyel robotik uygulamalar ve otomasyon konusundaki sunumları yer alacak. Ayrıca 18 Mart’ta ENOSAD Yönetim Kurulu; BOSCH, FORD, IBM, KORDSA GLOBAL, TURKCELL Super Online firmaları ve Akademisyenlerin katılımı ile Endüstri 4.0 konulu bir PANEL gerçekleştirilecek.
32 ülkeden ziyaretçi delegasyonları
Başta elektrik, elektronik, makine, otomotiv, otomasyon ve enerji sektörlerinden olmak üzere yerli ve yabancı onbinlerce profesyoneli ağırlayan fuar, gerçekleşecek ziyaretçi programları neticesinde Orta Doğu,
Avrupa, Afrika ve CIS Ülkeleri gibi yüksek potansiyele sahip pazarlara ulaşmak isteyen firmalar için önemli fırsatlar barındıracak.
Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Ticaret Heyeti programı kapsamında Almanya, Azerbaycan, Cezayir, Bangladeş, Gürcistan, İngiltere, BAE, Bulgaristan, Mısır, Fransa, Hindistan, Endonezya,
Irak, İran, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Meksika, Fas, Pakistan, Polonya, Romanya, Suudi Arabistan, Hollanda, Türkmenistan ve Özbekistan’dan satın almacı, editör ve dernekler fuarı ziyaret edecek. Ayrıca, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından Çek Cumhuriyeti, Kosova, Lübnan, Umman, Ürdün ve Yunanistan’dan ziyaretçi delegasyonları ağırlanacak. Bu ziyaretçi programları kapsamında, ilgili ülkelerden alıcılar B2B Görüşmeleri aracılığıyla Türk ihracatçılarla bir araya gelme fırsatı elde edecekler. Uluslararası ziyaretçi programının yanı sıra Ticaret Odaları ve dernekler aracılığıyla düzenlenen Anadolu Delegasyonu Programı dahilinde 75 farklı delegasyon grubu da fuarı ziyaret edecek.
WIN EURASIA Automation, Nisan ayında Hannover’de düzenlenecek olan ve açılışını Alman Şansölyesi Merkel ile ABD Başkanı Obama’nın birlikte yapacağı Hannover Messe fuarı öncesi Deutsche Messe AG’nin endüstriyel etkinliklerinin en önemli durağı olacak.
Haberler
Maden ve Çimento Endüstrisi İçin Doğru Tahrik Çözümleri
Çimento ve maden endüstrilerinde, üretimin her kademesinde önemli miktarda enerjiye ihtiyaç duyulan, bu üretim proseslerinin kademelerinde dökme malzemenin birçok sayıda, uzun ya da kısa mesafelere taşınmasını da içeren, karmaşık bir yapı mevcuttur. Bu nedenle, bu tip üretim proseslerinde zorlu ortam şartlarına dayanıklı ve özellikle enerji verimliliği yüksek tahrik gruplarına ihtiyaç duyulur.
NORD DRIVESYSTEMS 45 yılı aşkın süredir, tüm endüstriyel sektörlere hizmet vermektedir. Şirketimiz çimento üreticilerine tek elden geniş bir ürün yelpazesi (elektrik motorları, redüktörler, motorlu redüktörler ve frekans invertörleri) sunmaktadır.
Uygulama örneği: Marti Technik, İsviçre
Ağır hizmet tipi konveyör için endüstriyel redüktör üniteleri
İsviçre’nin en büyük hidroelektrik yatırımı olan “Linthal 2015” kapasite artışı projesi neticesinde, elektrik santralinin üretim kapasitesi 480 MW’den 1,480 MW’ye arttırılmaktadır. Bu büyük proje, yeraltı inşaatı işlerinde müşterilerine terzi usulü çözümler sunan, Marti Technik tarafından gerçekleştirilmekte ve bu çerçevede, kullanacak önemli tahrik gruplarını NORD DRIVESYSTEMS sağlamaktadır.
Proje kapsamında, dağın yaklaşık 600m içerisindeki 2 geniş galeriden günde 800m3 ve toplamda ise yaklaşık 2,,445,000 m3 kaya çıkarılmıştır. Bu işlemler için, 180m’lik yükseklik farkı ve 45 derece gibi yüksek bir eğimle, yaklaşık 260m’lik mesafe’ye, her biri saatte 500 ton kapasiteye sahip, 2 adet “S-Konveyör” kullanılmıştır ve bu konveyörler NORD DRIVESYSTEMS Endüstriyel Redüktörleri ile tahrik edilmişlerdir. Bu operasyondaki ilk konveyör sistemi, fren kontrollü bir NORD Endüstriyel Redüktörü ünitesince tahrik edilerek, iri malzemeleri aşağı seviyedeki bir kırma tesisine taşımakta ve eş zamanlı olarak elektrik üretimi yapmaktadır. İkinci konveyör ise, kırılan malzemeleri, daha sonra dolgu malzemesi olarak yada betonda aggrega olarak kullanılmak amacıyla stoklanmasını sağlayacak, yukarı seviyede olan aggrega tesisine taşıyacaktır. Her iki konveyör sistemi, ortak kullanımlı mil üzerinden, her biri 250 kW güce sahip NORD endüstriyel redüktörlerince tahrik edilmekte ve 2,2 m/s’lik bant hızına ulaşılmaktadır.
Bakım Müdürü Ernst Kuster, NORD’un kendilerine sunduğu ürünler ve hizmet vasıtasıyla çok iyi bir maliyet/fayda oranına sahip olduklarını, mükemmel öneri ve destek sağlandığının altını çizerek, tüm taleplerinin yerine getirildiğini ve dolayısı ile NORD’dan çok memnun olduklarını belirtmişlerdir.
Endüstriyel Redüktör Üniteleri
NORD DRIVESYSTEMS Endüstriyel Redüktörleri 25.000 Nm ile 242.000 Nm arasında tork değerlerini sağlayan 8 adet monoblok (UNICASE) gövdeye sahiptir. Her bir redüktör büyüklüğü için tek bir standart gövde mevcuttur ve bu gövde tüm tahvil oranlarını kapsamaktadır. Modüler konsept sayesinde, tahrik çözümü için gerekli olan redüktörün özellikleri, kolayca ve hızlı bir şekilde konfigüre edilebilir. İstek doğrultusunda NORD komple tahrik sistemlerini ( Şase üzerinde motor, hidrolik kaplin, tamburlu fren, redüktör, yardımcı tahrik gibi) hazır montajlı şekilde müşterilerine sunmaktadır. En büyük gövdeli endüstriyel redüktör bile NORD’un monoblok (UNICASE) konsepti dahilinde imal edilmekte; tüm rulman yataları ve sızdırmazlık yüzeyleri tek kademeli yüksek teknolijiye sahip CNC tezgahlarda işlenmektedirlar. Bu bağlamda, çok yüksek torklarda bile yüksek güvenilirlikte ve sızdırmazlık, yük aksiyel ve radyal yük dayanımına sahip rulman, sessiz çalışma, düşük bakım maliyeti ve fevkalade uzun hizmet ömrüne sahip olma gibi avantajlar NORD DRIVESYSTEMS Endüstriyel Redüktörlerince sağlanmaktadır.
Kaynak:A. Erhan Zeren
Sektör Müdürü / Head of Industry Sectors
Çimento ve Demir & Çelik / Cement and Iron & Steel________________________________________
- REDÜKTÖR13 yıl ago
Redüktör seçimi nasıl yapılır?
- Haberler12 yıl ago
Kaplin seçimi nasıl yapılmalıdır?
- REDÜKTÖR9 yıl ago
Bu Konuda 40 Yıllık Tecrübeye Sahibiz
- REDÜKTÖR4 yıl ago
Güç aktarım ürünü tedarikinde yeni bir yüz: Global Redüktör
- Haberler9 yıl ago
Desentral Frekans İnvertörleri, Motorlar ve MaxxDrive (Endüstriyel) Redüktörler
- MOTORLAR8 yıl ago
Gamak’ın Genel Müdürü Sn. Tolga Kayaoğlu ile özel röportaj
- REDÜKTÖR9 yıl ago
Polat Group Redüktör Çimento Sektörüne de Özen Gösteriyor
- REDÜKTÖR3 yıl ago
WEG-Watt Drive, madencilik sektörü için devasa bir konveyör sistemine tahrik teknolojisi sağlıyor
- REDÜKTÖR3 yıl ago
WEG-WATTDRIVE’dan uygun maliyetli ATEX redüktörlü motorlar
- Haberler12 yıl ago
3000 devirli enerji tasarruflu redüktörlü motorlar
- REDÜKTÖR4 yıl ago
Konik dişli redüktör nedir?
- MOTORLAR9 yıl ago
Framo Morat Elektrikli Araçta
- MOTORLAR9 yıl ago
Bauer, Endüstri 4.0’a Hazırlanıyor
- MOTORLAR9 yıl ago
“Akıllı Sürücü Çözümleri”
- Haberler13 yıl ago
Boşluksuz Özel Tip Redüktörler Ve Bazı Uygulama Alanları
- Haberler12 yıl ago
Neugart Boşluksuz Servo Redüktör Konusunda Uzman
nuri yıldız
13 Mayıs 2014 at 17:05
2,5 kW motora bağlı reduktor var e serısıne benzeyen reduktorden bandı cevırıyor 1 turu 26 sn yapıyor bız bu bandı 35-45 sn bır tur atmasını ıstıyoruz yardımcı olurmusunuz
hakkı
12 Temmuz 2014 at 22:55
redüktörün devri yükselmez sizin yerinizde olsam motorun devrini yükseltirdim
feytullah dolu
16 Kasım 2015 at 21:01
40kw lık bır motor buna nasıl bır tıp redıktor takmamız lazım 500 devırı yakalamak ıçın
ayarlanabılır devırlı yapmak ıstıyorum lutfen yardımcı olursanı sevınırım
Hakan Yardımcı
23 Kasım 2015 at 06:15
Merhaba Nuri bey,
Motora sürücü takarak devri istediğiniz değerde ayarlayabilirsiniz veya motoru değiştirerek bir üst devirli motor kullanabilirsiniz. 900d/d motor ise 1400d/d motor kullanabilirsiniz.
Hakan Yardımcı
23 Kasım 2015 at 06:22
Merhaba Feytullah Bey,
500d/d yüksek bir devir olduğundan ve devri istediğiniz gibi ayarlamak istediğinizden dolayı motora sürücü takmanız daha mantıklı.
Örneğin 1400d/d motor ise sürücü ile yakalaşık 15 Hertze inerek istediğiniz devri yakalarsınız ve 10-70Hertz arası istediğiniz gibi devri değiştirebilirsiniz.
Rıdvan AKBULUT
5 Mayıs 2016 at 23:08
İyi akşamlar. 5 tonluk vinç için hangisini tavsiye edersiniz
Bülent Öz
9 Ağustos 2016 at 16:59
planet mikser tipi bir mikser yapmayı düşünüyoruz. Makinemizde hamur yoğunluğunda bir ürürünü çırpıcı karıştırıcılarla dakikada 300 devir civarında bir hızla karıştırmak istiyoruz. Makinemizda kullanacağımız 5,5 KW. lık bir motor için uygun redüktör seçimimizde önerilerinizi rica ediyorum.
Zekeriya Kandemir
24 Mart 2017 at 19:21
Dakikaya 20 ile30 devirm var bunu 1000 1200 devirm yapmalıyım istiyorum sizde böylebir redüktör varmı
hikmet mısırlı
4 Mayıs 2017 at 16:41
bana 40/1 oranında redüktör dişlisi sonsuz dişlisi ile beraber kutusu gerekmiyor sadece dişlileri olabilirmi ve fiyatı hakkında bilgi verirseniz memnun olurum cep. 0543 561 98 34
TAHSİN KALKAN
30 Kasım 2017 at 15:28
elimizde 7,5 kv 1450d/d flanşlı motorumuz var.müşterimiz 3000 tonluk tankta boya imalatı yapmaktadır.matreryal yoğunlaşınca 7,5 kv motor gücü yetmemektedir .sürücü ile tahmini 500-600 d/d çalışıyor yüksek devirde çalıştırmak istediğimizde motor un gücü yetmemektedir.yüksek torklu aynı zamanda yüksek devirli çift girişi ve çıkışı flanşlı(7,5kv mevcut motor takılacak B3 FLANŞLI)ne tavsiye edersiniz?
saygılarımla