Etkinlikler

mayr power transmission, SPS 2026’da güvenlik frenlerini ve sensörsüz fren izlemeyi sergileyecek

mayr power transmission, 24–26 Kasım'da Nürnberg SPS fuarında ROBA-topstop güvenlik frenlerini, sensörsüz ROBA-brake-checker izleme modülünü ve içi boş milli frenleri Salon 4, Stand 278'de sergileyecek.

mayr power transmission güvenlik frenleri - SPS 2026
İçindekiler
  1. Motor ile çıkış arasına eklenen güvenlik freni
  2. Büyük iç çaplı doğrudan tahrikler için içi boş milli frenler
  3. Sensörsüz izleme ve tasarım doğrulama

Allgäu merkezli tahrik uzmanı mayr power transmission, 24–26 Kasım 2026’da Nürnberg’de düzenlenecek SPS fuarında robotik ve otomasyon uygulamalarına yönelik güvenlik frenlerini, sensörsüz fren izleme modülünü ve müşteriye özel içi boş milli frenleri Salon 4, Stand 278’de sergileyecek. Bilgiler şirketin 15 Ekim 2026 tarihli duyurusuna dayanıyor.

Şirket, otomatik üretimde, robotlarda ve yerçekimi yüklü eksenlerde insanı ve malzemeyi korumanın temelinin, enerji kesildiğinde devreye giren (fail-safe) frenler olduğunu vurguluyor. Şirketin fuarda tanıtacağı entegre çözümler arasında ROBA-topstop güvenlik freni serisi ve bu frenlerle birlikte kullanılan ROBA-brake-checker izleme modülü bulunuyor.

Motor ile çıkış arasına eklenen güvenlik freni

Duyuruya göre ROBA-topstop, elektrik kesintisinde veya acil durdurmada yükü konumunda tutarak kontrolsüz hareketi önlüyor. Fren motor ile çıkış arasına yerleştirildiği için mevcut makinelere sonradan eklenebiliyor; şirket bunun iş yükünü ve maliyeti azalttığını belirtiyor. Bağlantı yüzeylerindeki O-halkalar toza ve neme karşı sızdırmazlık sağlıyor ve fren standart olarak IP66 koruma sınıfına ulaşıyor. Tahrik sökülse bile dikey eksenler emniyette kalıyor; bu da bakım ve taşıma sırasında avantaj sağlıyor. Uyarlanabilir flanş ölçüleri mevcut tasarımlara entegrasyonu kolaylaştırıyor. Şirkete göre ROBA-topstop, TÜV tarafından kategori 1 kapsamında “kendini kanıtlamış bileşen” (well-tried component) olarak sınıflandırıldı.

Modüler ROBA-servostop serisi ise standart servo motorlar için göbekli ve dişli rotorlu, klasik veya ince yapılı servo frenler sunuyor. Şirket, ROBA-servostop Cobot’u hafif robotların eklemlerine entegrasyon için uygun çözüm olarak tanımlıyor.

Büyük iç çaplı doğrudan tahrikler için içi boş milli frenler

Yüksek tork gereken yerlerde büyük ve boş iç çaplı tork motorları kullanılıyor; bu doğrudan tahrikler robotik, gözlem teknolojisi, denizcilik sistemleri ve derin deniz robotiğinde yer alıyor. Şirket, halka biçimli bu yapılara aynı geometride güvenlik freni bulmanın zor olduğunu belirterek bu ihtiyaç için müşteriye özel elektromanyetik içi boş milli frenler geliştirdiğini aktarıyor. Bu frenler standda görülebilecek ve yuvarlak masada uzmanlarla ele alınabilecek.

Sensörsüz izleme ve tasarım doğrulama

ROBA-brake-checker, ek sensör kullanmadan akım ve gerilim eğilimlerini değerlendirerek frenin durumunu belirliyor; anahtarlama süresi, bobin sıcaklığı ve fonksiyon rezervini tespit ediyor. ROBA-gateway ile modül ağa bağlanabiliyor ve veriler uzaktan bakım sistemlerine veya dijital ikizlere aktarılabiliyor. Şirket ayrıca B10d güvenlik karakteristik değerini içeren bir doğrulama aracıyla DIN EN ISO 13849-1’e göre boyutlandırmayı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Araç, DIN EN ISO 13849-2 kapsamındaki temel ve kendini kanıtlamış güvenlik ilkeleri ile hata listelerine göre yapılandırılmış fren bilgileri sunarak bir frenin ilgili uygulamada kendini kanıtlamış bileşen sayılıp sayılmayacağının belirlenmesine yardımcı oluyor.

Kaynaklar

  • mayr power transmission, “Safety for a World in Motion: mayr Power Transmission at the sps 2026”, 15.10.2026 – mayr.com
  • Mesago Messe Frankfurt, SPS 2026 fuar tarihleri – sps.mesago.com

Görsel: © mayr Antriebstechnik (basın duyurusu)

Redüktör
Reklam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir